English Text
De NS form en licht seinen, Licht systeem 1955.


Hoge signalen

In 1955 schakelde de NS over op een heel nieuw sein systeem. Het nieuwe 1955 sein systeem bracht een bijna gehele loskoppeling van de snelheidsbeperkingen en vrije baan signalering. De basis seinpaal bestaat uit drie lampen (In het begin was er ook een versie met een vierde (gele) lamp, maar deze wordt niet meer toegepast.) De drie basis lampen hebben drie verschillende kleuren, groen, geel en rood.
Bij het sein kan een matrix bord geplaatst worden, op dit matrix bord kunnen extra snelheidsbeperkingen aangegeven worden.
De drie lampen geven de machinist informatie over het spoor wat zich voor de trein bevind. Er wordt steeds maar 1 licht tegelijk getoond. De gele lamp geeft de opdracht de snelheid van de trein terug te brengen naar 40Km/h (dat was vroeger 30Km/h). Groen geeft een vrije baan aan, zonder snelheidsbeperking. Rood betekent stop.
Door middel van het matrix bord kunnen nadere snelheidsbeperkingen aan de machinist doorgegeven worden.

groen groen knipperend met nummer 7 groen knipperend
Voorbij rijden toegestaan Voorbij rijden toegestaan maximale snelheid 70 km/h Voorbij rijden toegestaan maximale snelheid 40 km/h
Voorzorgsmaatregelen om het systeem tegen fouten te beveiligen :
Boven iedere lamp is een lange "zonnekap" geconstrueerd om te voorkomen dat zonlicht op de reflector schijnt, waardoor het zonlicht reflecteerd naar de machinist.
De rode lamp is altijd als onderste gemonteerd. Bij hevige sneeuwval kan sneeuw op de "zonnekap" blijven liggen, waardoor het licht van de lampen niet (goed) waargenomen kan worden.
Als het rode licht als onderste lamp gemonteerd wordt kan sneeuw op een zonnekap het rode licht niet blokkeren.
Het matrix bord heeft meer reflectoren dan noodzakelijk is om een nummer te laten zien. Als er zonlicht in de reflectoren schijnt wordt er een nonsense karakter getoond.
geel geel knipperend
Beperkt de snelheid tot 40km/h en rekenen op stop. Rijd op zicht en een zodanige snelheid voeren met een maximum van 40km/h tot men de trein voor elk obstakel tot stilstand kan brengen.

Waarom knippert het groene licht als er een snelheidsbeperking wordt getoond en het gele licht niet? Veiligheid! Groen knipperend is een meer beperkend sein dan groen knipperend met nummer 6. Dus als, in het geval van een storing, het nummer niet getoond wordt, wordt geel 6 alleen geel en dat is een meer beperkend sein. Groen 6 zou daarentegen groen worden, waardoor de machinist denkt dat er geen snelheidsbeperking zou gelden,wat niet het geval is. Daarom is het knipperende groene licht geintroduceerd.

geel met nummer 6 geel met knipperend nummer 8 rood
remmen tot 60 km/h. Deze snelheid moet bereikt zijn voor het volgende sein en dat volgende sein zal geen stop aangeven. remmen tot 80 km/h. Deze snelheid hoeft niet bereikt te zijn voor het volgende sein, maar de machinist moet blijven remmen tot de opgelegde snelheid is bereikt. stop

Dwerg signalen

groen geel
passeren met 40km/h toegestaan. Passeren met 40km/h toegestaan, volgende sein toont stop.
geel knipperend rood
Passeren toegestaan echter rijdt op zicht (Een andere trein kan zich in het blok bevinden). stop
  Terug naar index pagina
E-mail naar Rik   Naar nederlandse hoofdpagina
 

updated : August 18th, 1998 Designed by:
SPOORS logo
Rik Boers & Bart Ponsen